top of page
טיפול בנשים בהריון- עירית שדות

אני פועלת בשיתוף פעולה עם מטפלות בתחום הרפואה המשלימה, אשמח להפנות אתכן אליהן:

שרה מעוז

מיכל שלזינגר

הריון - ליווי פסיכולוגי, ליווי ריגשי

קשים בכניסה להריון - טיפולי פוריות

נשים רבות עוברות היום טיפולי פוריות מסיבות שונות. תקופה זו מתאפיינת בלחץ, חרדה, אכזבות. בנוסף, לעיתים הקושי בכניסה להריון נובע מקונפליקט פנימי לא מודע ושיחה על כך יכולה לסייע לפתוח את החסימה הרגשית שמפריעה לכניסה להריון המיוחל. חשוב שבתקופה זו יהיה לך ליווי רגשי לתהליכים הרגשיים שאת עוברת ואני פה בשבילך. 

 

התמודדות עם בחילות בשליש הראשון

השליש הראשון רווי בשינויים הורמונלים המשפיעים על המצב הפיזי והרגשי. בתקופה זו את נשלחת לבדיקות מרובות ולעיתים נשים מרגישות מצוקה רגשית. תמיכה בשלב זה יכולה לסייע לעבור את התקופה זו באופן רגוע וקל יותר. 

 

התמודדות עם חרדה ודיכאון במהלך ההריון

תקופת ההיריון היא תקופה משמעותית הטומנת בחובה שינוים רבים- גופניים ורגשיים. את נמצאת לפני שינוי משמעותי בחיים. מצב זה עלול לעורר חרדה ודכדוך. השינויים ההורמונלים מגבירים את עוצמת הרגשות בתקופה זו. שיח על השינויים המתחוללים בגופך וברגשותיך יסייע לך לעבור את התקופה באופן רגוע יותר וכן להגיע ללידה ולהורות מוכנה יותר. 

 

חרדה מפני הלידה 

ישנן נשים המרגישות חרדה לפני הלידה. לעיתים תחושה זו מתעוררת לאחר שעברת לידה טראומתית עם סכנה ממשית לך או לעובר או לחלופין לאחר ששמעת על נשים שעברו לידות כאלו. עבודה על הטראומה והחששות כמו גם שימוש בדמיון מודרך לפני הלידה יכול לסייע לך להגיע ללידה מוכנה יותר מבחינה רגשית על מנת שהלידה תעבור באופן שלו יותר. 

 

אובדן היריון

אובדן הריון מצריך תהליך של עיבוד בדומה לתהליך של אבל על אובדן אדם קרוב. פעמים רבות, הסביבה לא מספיק מודעת לכך ולא מספיק תומכת ומבינה את המצב הרגשי של האשה. כולם חוזרים לשגרה ורק את מתקשה להפסיק לדמוע ולכאוב. חשוב להגיע לטיפול על מנת לעבד את האובדן שיאפשר אף כניסה להריון ממקום חזק יותר. 

התמודדות עם הריון לא רצוי

כניסה להריון לא רצוי מעוררת רגשות קשים. כדאי להוועץ בטרם תקבלי החלטה על מנת שלא תצטערי בהמשך. בכל דרך שלא תבחרי, תפקיד הפסיכולוגית להיות איתך, ללוות אותך ברגעים הקשים ולסייע לך לעבד את התהליך של השלמה וקבלה של ההריון או לחלופין של הפסקתו. 

bottom of page