top of page
קליניקה חדשה 5_edited.jpg

טיפול פסיכולוגי במבוגרים

קודם כל, לא קל לפנות לטיפול. ההרגשה שאני לא מצליח/ה לבד לעזור לעצמי, יכולה לעורר רגשות קשים כגון: בושה, תסכול וכולי. חשוב שתדעו שאתם לא לבד וזו הרגשה שמשותפת כמעט לכולם. 

אז מתי פנים לטיפול?

הפניה לטיפול לרוב נעשית כשמרגישים שמשהו משתבש- במערכות היחסים שלנו, במצב הרוח שלנו, שלא מצליחים להגשים את היעדים שהצבנו לעצמנו או כשיש חוויה של פספוס והחמצה- שלא ממשים את הפוטנציאל הטבוע בנו.

לעיתים אנו עומדים לפני צמתים של החלטות לגבי בחירת מקצוע או שינוי עבודה או מקצוע, בחירת בן/ת זוג או לפני הבאת ילד לעולם. לעיתים החיים מציבים בפנינו אתגרים לא פשוטים ולא תמיד אנחנו מרגישים שיש לנו את הכוחות להתמודד עם זה לבד (למשל: קושי להיכנס להיריון, אובדן של מישהו קרוב ויקר וכולי). ההרגשה לפעמים שנמצאים משבר של ממש ומרגישים לבד, שאין על מי להישען ולא רואים את האור בקצה המנהרה. 

סביב אלו אנו יכולים לפגוש תחושות מציפות שלא נותנות מנוח, מקשות על השינה ועל התפקוד. 

מה נותן לנו הטיפול הפסיכולוגי?

המרחב הטיפולי הינו מרחב בו ההקשבה וההתבוננות כמו גם היחסים עם המטפלת הינם אחרים, ולכן, שונה מכל דבר שאתם מכירים. הוא אינו דומה לשיחה עם חבר או חברה או עם בן משפחה. הטיפול הינו מסע המתהווה ומתפתח לאורך זמן.

המטרה הינה להרחיב את ההבנה אודות העולם הפנימי של המטופל ולייצר שיח רגשי כך שיהיה פשר למה שעובר עלינו. כשהחוויות מעובדות יותר בתוכנו, ניתן לשאת אותן והם הופכות להיות חלק מאיתנו ולא כחוויה מנותקת, בלתי מובנת המובילה לתחושות קשות. 

bottom of page